Hemsedal – med helikopter over hodet

Skogshorn – nesten litt ulovlig i Hemsedal

Skogshorn er et av de mest populære fjelltoppene i Hemsedal. 1728 moh og med en svært bratt side ned mot sør. Et bilde der en person ligger ute på kanten med bygda langt nedenfor, drar meg til denne toppen en sommerdag.

Skogshorn

Stien opp til toppen er fra vestsiden og jeg kjører vei 231 nordover fra Hemsedal på leting etter parkeringsplassen. Tilfeldighetene gjør at det drives litt veiarbeid nettopp denne dagen og i ferd med å kjøre forbi dette ser jeg plutselig skiltet med sti til «Skogshødn». Jeg tar grusveien oppover men finner raskt ut at den ikke er egnet for bil. Noen spor etter andre biler gjør at jeg stopper ved en liten plass på siden av veien. Til å være skulle være et populært turmål synes jeg nok parkeringen er litt beskjeden. Først etter at jeg er ferdig med turen finner jeg den store parkeringsplassen på vestsiden av hovedveien med plass til hundre biler.

Skogshorn

Stengt sti

Et helikopter svever over stien og etter bare hundre meter er veien stengt av en blå bil. En informasjon forteller at stien til Skogshorn er stengt….. Å nei!

Med en lang kjøretur spesielt for denne fjelltoppen, har jeg ikke lyst til å gi opp uten videre heller. Et par danske turister dukker opp og er også litt i villrede. Snart kommer imidlertid ei dame med hund – ofte et tegne på litt lokalkunnskap. Hun forklarer at helikopteret frakter stein og grus til å legge i stien oppover og at det er greit å gå så lenge vi ikke er rett under der helikopteret jobber.

Utsikt fra Skogshorn

Denne formiddagen er det tydeligvis på den nederste delen av stien. Den starter opp langs en bekk og etter 15-20 minutter er helikopteret lagt bak allerede. Stien svinger sørover mot toppen og på denne siden av fjellet er det litt bratt, men fullt mulig å gå. På en solskinnsdag er det lett å finne veien. Fjellet er åpent og toppen kan sees hele veien. Stigningen fra bilen bli 800-900 meter og turen opp tar et par timer for de fleste. Stien, spesielt den delen som synes å ha ny grus, er slitsom å gå på. To steg fram og gli ett tilbake. Men steinene omkring er faste og fine.

Er du ikke redd for høyder og vil helt ut på kanten på det bratteste stedet må du gå videre inn over toppen og litt nedover på sydsiden.

Helikopter over stien i Hemsedal
Helikopter over stien i Hemsedal

God tur i Hemsedal!

Andre turer her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen