Vestre Slidre med mange «knippa» innover fjellet

Rundt eller over – det er spørsmålet.

Skiltet til Knippa i Vestre Slidre gir valget mellom rundt eller over Nøsakampen:

Skilt på sti mot Knippa

Kartet viser at Knippa egentlig er flere «knipper». Noseknippa (1234moh) er første topp, Svenskeknippa (1315 moh) den andre og Grønsennknippa (1368 moh) den tredje. Og så kan du bare fortsette og fortsette…

Påskeparkering i Vestre-Slidre

Påskeparkeringen til kr. 50,- står det ved hovedveien – det vil si Panoramaveien mellom Fagernes og Hemsedal. Men en stille  sommerdag ser det ikke ut til å være noen som krever betaling for parkering. Jeg er forsiktig og parkerer nesten nede ved hovedveien, på påskeparkeringen, men etterpå oppdager jeg at de som er lokalkjente kjører videre oppover grusveien og dermed sparer en halv kilometer motbakke på det.

Men parkeringsplassen øverst i bakken har ikke plass til mer enn noen få biler om gangen og turen opp er hverken lang eller slitsom.

Utsikt i Vestre-Slidre
Utsikten er fint allerede rett ved parkeringsplassen oppe i bakken

Stien oppover  – jeg velger over og ikke rundt – mot Knippa er fin og barnevennlig. Her er det ikke uendelig til toppen og det er små varder flere steder oppover. Det er også mange barn ute på tur. Stien er ikke alt for bratt og følger du stien rett innover kan du som nevnt ta en topp, to topper eller tre topper. Samme sti tilbake eller svinge litt rundt på en av de alternative stiene. Og enda lengre blir turen hvis du tar rundt på veien langs vannene.

God tur i Vestre Slidre!

Andre turer i nærheten:

Stein i Vestre Slidre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen