Sør-Aurdal sine store skoger

Helt i grenseland

Bokstavelig talt føles turen i Sør-Aurdal som en tur helt i grenseland.

Grenseland i Sør-Aurdal

Først og fremst fordi turen starter i Sør-Aurdal og går hvoedsakelig i denne kommunen, men toppen jeg har som mål ligger i Nordre-Land.   Den heter Storskardhøgda og er 894 moh.  Området er lite brukt som turområde og er en del av de store Kistefos-eiendommene i dette området. Fra Høljerast i Etnedal snirkler bilvegen seg opp og sørover i retning Bagn. Oppe på åsen svinger jeg ettehvert inn på en grusvei og kjører gjennom en bom og etter endel kilometer innover i skogen stoppes jeg av en annen bom, som i motsetning til den første ikke går an hverken å åpne eller betale seg gjennom.

Derfra er det et par-tre kilometer gjennom de Sør-Aurdalske skoger (eid av Kistefos) opp til toppen. Selve grensa mellom Sør-Aurdal og Nordre-Land er selvfølgelig ikke merket i terrenget, men med GPS er det enkelt å finne nokså nøyaktig passeringssted. Uansett en liten snartur innom nabokommunen, så går jeg tilbake samme vei.

Tistler

I begynnelsen er det litt grusvei, så blir det sti og så blir det bare kronglete terreng og bratte bakker. Så også dette føles helt i grenseland når det gjelder sikkerhet. Helt alene i de øde skogene utenfor stier og merking. Et fall kunne selvfølgelig bli kritisk, men jeg kommer meg helskinnet ned til bilen og etterhvert også tilbake på hovedveiene.

God tur i Sør-Aurdal!

Andre turer:

Sopp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen