Kultursti i Gudes fotspor i Nesbyen

Nes ble til Nesbyen kommune.

Nesbyen var tettstedet i Nes i Hallingdal, men fra 1.jan 2020 ble nes kommune i Buskerud omdøpt til Nesbyen kommune. Det er selvfølgelig praktisk å få til et skille fra Nes på Romerike (Akershus/Viken) som ikke hverken ble sammenslått eller skiftet navn.

Kultursti i Nesbyen

Turen min i Nesbyen tar utgangspunkt i parkeringsplassen ved Hallingdal Folkemueum. Her finner jeg kulturstien i Gudes fotspor. Her kan man oppleve Nesbyens historie gjennom kunstnerens øyne – og malerier – i følge reklamen.

Stien jeg følger går opp og ned igjen langs elva. Den heter Rukkedøla og dalen heter Rukkedalen. Det er fint langs elva i utgangspunktet og utstillingen gjør det absolutt til en interessant tur. Her er plakater med motiver av maleriene satt opp på ulike steder.

Kultursti i Nesbyen

Fint område. Morsom utstilling med malerioppslag – kan se ut som de er malt der de er satt ut

Selve kulturstien i kunstlandskapet er ikke så veldig lang runde, men her er det merket til andre runder og steder som gir en lengre runde. Bygdeborgrunden eller løypa «Nesbyen» rundt er andre muligheter.

Langs elva er det satt opp benker og det er mange fine steder for en liten hvil eller selvfølgelig ta seg tid til å lese all informasjonen.

Utedo i Nesbyen

Andre turer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen