I Namsskogan er det langt til alt!

I sentrum av verden? – Ikke!

Skilt i Namsskogan

Etter kilometervis med øde veier og i tillegg stengt bensinstasjon siden klokka har blitt ti en hverdagskveld, er skiltet i Namsskogan nokså betegnende. Dette er ikke verdenes sentrum ….. eller kanskje det er nettopp det de forsøker å fremstå som med større byer i alle retninger.

Kveldstur alene i byen

Uansett tar jeg en kveldstur med utgangspunkt i sentrum, det er vel ikke en by egentlig. Og turstien (som heter tur-og fiskesti) langs elva viser seg å by på flere idylliske steder. Små broer og litt større broer. Stier i grus og asfalt. Jeg går litt oppover og litt lengre nedover. Med nesten midnattsol gjør det ikke noe om det nærmer seg nettopp midnatt, på annen måte enn at alt er stille. Elva bruser og fosser og en og annen bil kjører forbi, men husene og turveiene er stille og øde. Følger du elva nedover i «fartsretning» i sørvestlig retning kan du følge stier og veier langt nedover.

Elva Namsen i Namsskogan

Elva Namsen er imponerende nok i seg selv. Tettstedet Namsskogan ligger på ei øy i elva og Namsenvassdraget er for mange kjent for sitt fiske. Det har ikke jeg tålmodighet til.

God tur i Namsskogan!

Andre turer i nabokommuner:

Tursti-skilt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen