Supergapahuk i Høylandet

Jeg går glipp av en større severdighet i regnet

Utsikt fra gapahuk i Høylandet

I Høylandet, som jeg fra før har hørt om som et festivalsted for revyentusiaster er det regnvær! Det er sikkert tilfeldig, men det legger en demper på lysten til å gå tur. Dessuten er ikke forarbeidet grundig nok og jeg ankommer uten en plan en sen ettermiddag. Ikke noe godt utgangspunkt, selv om det av og til også gir gode utslag.

Høylandet ligger langs kystriksveien nord i Trøndelag. Ikke et sted man kommer forbi mellom nord og sør uten å gjøre et bevisst valg om å svinge av fra E6. Kystriksveien kan by på mange naturopplevelser, men også mye «ødemark».

Denne gangen blir lyspunktet på turen en gapahuk. Først etterpå forstår jeg at ved å ta neste vei nedover fra hovedveien, hadde jeg i stedet kommet til en liten severdighet i Hammer bru. En av de lengste overbygde broene i landet.

Men gapahuken ved elva er fin og forseggjort. Langs veien møter jeg en fisker på vei hjem og denne sener og grå ettermiddagen frister utvilsomt sofakroken enda mer enn supergapahuken. Men bål på grillen og litt godt i koppen, hadde også hjulpet!

God tur i Høylandet!

Andre turer i nabokommuner:

Bregne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen