Fra Rock City til Klompen i Namsos

Kjapp opptur til utsikten.

Jeg kommer kjørende inn i Namsos en helligdagsettermiddag i mai. En gang i min barndom husker jeg et besøk i Namsos der vi kjørte opp på en topp og så utover byen. Jeg husker ikke navnet eller egentlig noe i det hele tatt fra den gang, men en tanke om en topp med utsikt sitter i bakhodet.

Utsikt over Namsos

Denne gangen har jeg jo også tenkt å gå mest mulig og gjerne litt motbakker.

Jeg finner en parkering i det som føles relativt sentralt og i nærheten av byens storhet RockCity. Jeg finner ut at Historielaget har satt opp skilt som viser vandringene i byen og litt historikk i tillegg. Raskt kommer jeg også til både for Rockestien og stien til Klompen.

Stien er smal og bratt, men ikke lang opp til Klompen, eller Bjørumsklompen som den visstnok egentlig heter, i Namsos. Det er bygd trapper og satt opp gjerde så turen føles trygg og tilgjengelig for de fleste. Det tar meg under et kvarter å komme fra de siste husene og opp til toppen, 114 meter over havet. Men vil du bare opp og ikke kan gå noe særlig på bratt sti, er det også bilvei opp.

Hus med utsikt i Namsos

Toppen er imidlertid verd et besøk, enten du går eller kjører. Det er bygd et fint utsiktshus som gir ly på kalde og regnfulle dager. Med store vinduer som gir spektakulær utsikt. Bok til å skrive seg inn i er det selvfølgelig også. De fleste besøkende denne dagen er lokale fra området mellom Trondheim og Brønnøysund.

På oppslag og tavler kan du lese mer om byens historie, se litt om byens historie fra krigen og selvfølgelig sitte ned og åpne termosen!

God tur i Namsos!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen