Sterk strøm i Hitra

Bokstavelig talt sterk strøm i Storstraumen

Storstramen i Hitra

Jeg har funnet informasjonen om turen på forhånd heldigvis. Uten dette ville det vært vanskelig å finne. Helt tilfedig kommer man ikke forbi den lille parkeringsplassen etter en kort avkjøring på små veier som jeg knapt ville anse som kjørbare hvis jeg ikke hadde forklaringen.  Men en liten fin parkering dukker opp akkurat som beskrevet i enden av en vei.

Storstraumen ved Barmfjorden på Hitra er midt-Norges sterkeste tidevannsstrøm og den kvelden jeg kommer ut dit er det god fart i vannet. Stien utover et godt skiltet. Det er bare en drøy kilometer som først følger høyspentledningene et stykke. Selv om kvelden er nydelig, blir jeg våt på beina i myrene. Deretter svinger stien ned mot sjøen. Der er det en liten molo eller gangvei langs vannkanten. Det er interessant og se den sterke strømmen i vannet som flommer innover – eller kanskje det er utover.

Naturlig nok er det turmålpostkasse på dette spesielt interessante turmålet, men ingen andre på tur denne kvelden. Det er i midten av august og fortsatt lyst selv om det er litt utpå kvelden.

Fem-stjerners tur som passer for de fleste. Riktignok en litt smal sti, men grei merking, passe kupert, ikke for langt, interessant fenomen og vakker natur. Kveldsturen som har alt.

Utsikt Hitra

God tur i Hitra!

Flere turer i Trøndelag:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen