Spor i gjørme i Tjeldsund

Men denne dagen skinner sola.

Tjeldsund Bro


For mange år siden var jeg en gang på et møte ved Tjeldsundbrua Hotel. Den gangen hadde jeg knapt tid til en tur opp og det var «fly inn og fly ut». Denne gangen har jeg bedre tid og tar en fottur østover fjellet fra Tjeldsundbrua. Skiltingen viser vei til Øse, men det er ikke gjort på et blunk og passer best for ekte ultraløpere. 67, 2 kilometer mellom Tjeldsundbrua og Øse. I følge informasjonstavlen er det imidlertid flere hytter som kan brukes for overnatting på veien. Stien går både i lavlandet og opp i over tusen meter over havet.

Selv det første stykket skal det ikke så langt til før tregrensa nås. Utsikten blir fantastisk denne dagen. Selvfølgelig den stor broa fra 1967 som strekker seg over Tjeldsundet. Her midt på brua, er skillet mellom Harstad og Tjeldsund kommune som fra 2020 tok inn Skånland som en del av kommunen.

Utsikt Tjeldsund

Med skyfri himmel er det utsikt til fjell og fjord. Jeg mener å huske at det var på vinteren jeg var her sist og sannsynligvis var det både mørkt og overskyet. Ihvertfall gjorde ikke utsikten noe inntrykk den gangen. Denne dagen er det imidlertid perfekt, både for å nyte utsikten og gå en tur på den gode stien oppover fjellet. At det har regnet for ikke så lenge siden vitner stien om. Der står sporene tydelig fra forrigemann som gikk her.

God tur i Tjeldsund!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen