Krigsminner og kunst i Evenes

Evenestangen har flere severdigheter og mye utsikt

En liten avstikker fra E10 rett ved flyplassen.  Til Evenesvika og videre ut på Evenestangen. Det blir en nydelig tur på en fantastisk dag, med mange opplevelser.

Steinkirka i Evenes

Her følger litt av den offisielle informasjonen fra området:

(Fra kommunens informasjon.)

Steinkirka er Evenes kommunes bidrag til Skulpturlandskap Nordland.

Steinkirka ble åpnet i 1995, og er laget av den anerkjente danske kunstneren Bjørn Nørgaard født i 1947. Han har deltatt på utallige antall utstillinger i inn- og utland med skulpturer, installasjoner, performancer med mer. Les mer om Bjørn Nørgaard:

Steinkirka er 5,5 m høy og bygd av granitt fra Lødingen. Den har sitt formelle utgangspunkt i kirke/tempelarkitektur. Skulpturens indre vegger er dekket med tegninger. Kunstneren sier selv at de figurene som er tegnet på veggen i sør, bor i dette huset, mens de som er avbildet på nordveggen, er hjemløse, urolige sjeler.

Fra åpningen i 1995 het skulpturen Steinhuset, men ble på folkemunne kalt for Steinkirka.

Når jeg er ferdig med kunstområdet ytterst på odden, krysser jeg veien og går oppover i åsen. Her er det krigsminnene som preger området. Det er et kartoppslag med forklaring på de ulike ruinene og for den som er spesielt interessert er det sikkert mulig å finne ut mer enn jeg tar meg tid til.

Det er stier videre oppover Evenesfløya og går du enda lenger er det et par topper på over 300 moh.

Kommunens informasjon om krigsminnene.

Det blir en innholdsrik tur i Evenes, men ikke så veldig mange kilometerene. Og med blå himmel er det mer fristende å se på den naturlige kunsten i hav og fjell, enn å bruke tiden på krigsminner og steinkunst.

Krigsminner Evenestangen

God tur i Evenes!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen