Bratt og vått i Narvik

Sykkelløypa opp – på feil dag.

Fjellheisen i NAarvik

Med spektakulære bilder fra alpinbakkken i Narvik forsøker jeg å motivere meg til en tur opp selv om det ligger mye snø, regnet strømmer og tåka ikke gir særlig utsikt. God motbakketrening er alle slalombakker. Det har jeg erfart andre steder, f.eks. på Oppdal.

Starter nede i byen

Jeg følger gatene oppover fra byen og selv om stor byggeaktivitet gjør det litt ugreit å finne starten på stiene, kommer jeg tilslutt ut på en av småstiene som går rett oppover på siden av slalombakken. At det etterhvert er merket med FARE og syklister imot og «på eget ansvar» tar jeg sjansen på å overse. Sykkelløypa har fortsatt mye snø, taubanen er i ferd med å avslutte dagen og lite folk er å se.

Skilt i Narvik

Etter et stykke med bjørkeskg, kommer jeg  oppover mot fjellet. Stien stiger bratt og enda brattere, men noen steder tar jeg også en vei som svinger seg mer oppover. Selv om tåka letter litt, er ikke utsikten noe særlig å skryte av. På Fjellheisrestauranten er det lukket og låst og jeg tar mer eller mindre samme vei ned igjen.

En lang og bra treningstur i Narvik. Og når sola skinner neste morgen får jeg også se hvordan fjellet egentlig ser ut. Men noen ny tur opp ble det ikke denne gangen.

God tur i Narvik!

Andre turer i nabokommuner:

Narvikfjellet
… og dagen etter ser det slik ut nedenfra byen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen