En vårlig topptur i Gratangen

Henrikkjølen er også en tur

Gratangen kommune er beskjedne i sin informasjon til turister. På kommunens nettsider for turistinformasjon finner jeg linker til krav for transportløyver og til VisitNorway sine hovedsider. Eposten jeg sendte ved oppstart av prosjektet svarte de aldri på. Det gir ikke egentlig noe godt utgangspunkt for å finne en tur.

Utsikt i Gratangen

Jeg kjører uansett E6 nordover en tidlig sommerdag. Det vil si her i Troms er det vel mer som en vårdag og det er omtrent like mye snø som bart. Jeg parkere ved hovedveien når jeg ser skilt til Snaufjellet. Det virker lovende. Når det i tillegg på kartet ser ut som en litt spesiell «formasjon» med en litt bratt, lang og smal åsrygg med vann. på nesten alle kanter.

Snaufjellet viser seg å være navnet på en fjelltopp, men den er dekket av snø. Her er det også flere andre litt lengre turer, men det viser seg snart at ski kanskje hadde vært bedre.

Henrikkjølen i Gratangen

Jeg følger først en grusveier oppover og siden jeg har sett meg ut åsryggen Henrikkjølen som et kanskje mulig turmål til tross for litt snø i terrenget, finner jeg snart stedet der stien skal ta av fra veien. Det er en halvmeter snø noen steder, men også en del bare flekker. Og åsryggen er tydelig og lett å følge og sola skinner så det er ikke vanskelig å finne fram til denne lille toppen i Gratangen. Høyden over havet er 344 meter,  men stigningen opp fra hovedveien bare er omkring hundre meter.  Dette er en grei liten tur. Morgenen har skyfri himmel og det er vakkert med snø på fjellene, selv om det hindrer de lange toppturene .

Mye snø i fjellet i Gratangen

God tur i Gratangen!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen