Kraft må til – i Bergen

Smøråsfjellet krever litt innsats.

Smøråsen i Bergen

For noen år siden gikk jeg en nydelig tur til Ulriken, med sol og mange folk og ikke minst en kald øl på toppen. Men alle fotoene forsvant med en telefon som ble ødelagt. På neste forsøk lå fortsatt Ulriken der og fristet i vårsola, men jeg tok istedet en tur på veldig mye mindre kjente Smøråsen.

Kraft må til…

Kraftlinjer i Smøråsen

Ikke bare er det kraft i strømledningene som krysser gjennom området. Det er også svært kraftkrevende å vandre omkring i Smøråsen. Jeg parkerer på toppen, eller nesten på toppen, der det er en bra parkeringsplass. Ulempen med å ha bilen på toppen er at det er langt – og kraftkrevende – å komme seg opp igjen til bilen når turen tilsammen nærmer seg fire timer med Smøråsfjellet på kryss og tvers.

Men Smøråsen er egentlig et flott turområde. Her er det små stier og store stier. Flere gapahuker og rasteplasser som nok er mer fristende å nyte en sommerdag. denne dagen midt i april ligger det fortsatt snø i terrenget – både litt av den gamle fra vinteren og litt nysnø.

Kanon

Mye mindre krevende og mer barnevennlig blir det om man holder seg oppe på toppen i området omkring Bjørnevatnet. Her er det fint sti for liten og stor og forskjellige steder for aktiviteter og lek.

God tur i Bergen!

Turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen