Samnanger – Osterøy

Kulturløype og småtur under brua.

I Samnanger finner jeg ei kulturløype og i Osterøy går jeg rett ved broa.

Utsikt i samnanger

Kulturløype i Samnanger, men litt vanskelig å finne kulturen.

Jeg kommer over «Kulturløypa frå Grendahuset» og finner grei parkering ved Nordbygda grendehus. Det viser seg at kulturløypa følger asfaltvegen og det er ikke noe særlig merking. Men jeg følger veien oppover gjennom kulturlandskapet. Et sted finner jeg et grønt oppslagsskilt med en overskrift som starter med Kvern… Resten er revet bort og uleselig. Ishuset står det på et annet skilt og der er teksten i behold, men selve ishuset ser jeg ikke i den frodige sommerskogen. Jeg ser en ruin uten skilt og slik går turen. Men en koselig liten asfaltveg og grei ut, uten særlig kultur.

Ruin i kulturløypa i Samnanger

Under og over brua i Osterøy

Osterøy har en stort utvalg av turstier og aktivt turlag. Men siden min tur egentlig ikke går videre gjennom kommunen, eller over øya, satser jeg på en stopp ved Osterøybrua. Den lille parkeringsplassen for besøkende er full, men etter litt tenking og en prat med en lokal fyr, velger jeg å stoppe der det egentlig kun er meningen å stå for å hente folk på bussen slik jeg forstår det.

Dermed blir det ingen langtur, men mer en kjapp småjogge-tur, mens jeg forsøker å holde litt øye med om det kommer noen som ser ut som «vaktholdere» eller «bot-leggere».

Bru inn til Osterøy

Jeg tar først en tur ut på broa – det er en av mine gjentatte «turmål» og jeg har blant annet vært ute på Hardangerbroa i Ullensvang. Det gir godt utsyn til fjorden og omgivelsene å stå ute på de ofte høye, flotte broene.

En liten grusvei går ned under broa. Jeg følger den også, men finner ingen annen 2utgang» enn å gå tilbake og opp igjen samme vei. Den ser ut til å stoppe ved noen hus og egentlig ikke bidra til så mye mer enn litt bevegelse og trim. Ingen parkeringsvakter har vist seg og jeg kan kjøre videre uten bot.

Skilt med Osterøy kommune

God tur i Samnanger og Osterøy!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen