Vakkert, men litt øde i Kvam og Kvinnherad

Vakkert veikryss i Kvam – og vakker tursti i Kvinnherad.

Mundheim i Kvam

Jeg trodde det var noe mer i Kvam.

Jeg parkerer på en liten lomme jeg finner langs veien og bestemmer meg for en tilfeldig tur i Kvam. Hvorvidt Mundheim noen gang har vært et travelt knutepunkt, kan jeg ikke se eller si, men denne sommerdagen er det stille. Noen biler glir forbi i ulike retninger.

Jeg hadde tolket kartet til at en foss kom stupende ned rett ved veikrysset, men det viser ser å være en nesten helt tørr bekk og bare litt vann sildrer forsiktig nedover.

På en liten topp innover dalen, tror jeg først det ligger ei kirke, men da jeg kommer opp viser det seg å bare være en gravplass med et litt stort inngangsparti. Forsåvidt et imponerende lite byggverk der.

Kirkegård i Kvam

Det jeg trodde det kanskje var en butikk her i krysset, men slik er det ikke. Kanskje en gang var et av husene butikk, men den er i tilfellet stengt for lenge siden.

Men til tross for at det kanskje ikke er helt som forventet ut fra vegkartet her i Kvam, er det et vakkert sted. Vannet i fjorden er grønt, visstnok av alger og gir et spesilet preg på omgivelsene også. Sola skinner og hvite hus gjør «maleriet» komplett. Langs strandkanten står picknic-bordene klare.

Onarheimsvatnet i Kvinnherad

Nydelig morgentur i Kvinnherad

Det er tidlig morgen når jeg går langs kanten av Onarheimsvatnet i Kvinnherad. Sola skinner og alt er stille der jeg følger en turvei langs vannkanten. Vannflaten er stille og sommermorgenen perfekt.

Noen har sovet ute, men hengekøyene er tomme og istedet sover de  nå på den harde platting. Gangveien går ut på en liten holme og videre bort mot hovedveien igjen.

God tur i Kvam og Kvinnherad!

Tursti i Kvinnherad

Andre turer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen