Granvin – toalettet som et høydepunkt

Foss og historie utklasset av et wc

Toalett i Granvin kommune

Naturen er flott i Skjervet i Granvin. Tunsbergtunnelen leder vei 13 gjennom fjellet, men tar du omveien på den gamle veien kommer du til Skjervet og Skjervfossen. Ikke lange avstikkeren fra hovedveien.

Jeg starter gåturen på toppen av fossen. Der er det god parkeringsplass og ikke minst et fantastisk toalettbygg.  Kanksje en del av tunellbyggingen og bompengene i den forbindelse. Under glassgulvet strømmer elva forbi. En tur innenfor er interessant uansett ærend forøvrig.

Vegvesenet har bygd om vegen forbi Skjervet i forbindelse med «Vossapakko» for noen år siden og en del av midlene gikk tydeligvis til parkeringsplass og toalett ved utsiktspunktet på den gamle vegen.

Det går en fin sti nedover. Litt bratt i perioder, men tilrettelagt med trapper og broer. Det er flotte utsiktspunkt for å se på fossen som stuper nedover. Går du nær nok Skjervsfossen nede i bunnen, kjenner du spruten av vannet. Å bare besøke toppen av området er helt fint, men det blir en litt lengre tur å gå nedover til bunnen av fossen. I teorien kan veien følges opp igjen, men den gjør en stor sving og trappene rett opp synes både enklere og tryggere.

I Skjervet var det også viktige aktiviteter under krigen og det er satt opp informasjonsskilt ved de viktigste stedene.

PS: Granvin ble en del av Voss Herad i 2020.

God tur i Granvin!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen