Flere kuer enn sjøorm i Seljord

På leting etter den berømte sjøormen

Seljord er kjent for sin sjøorm … eller kanskje rettere sagt troen på at det finnes en sjøorm. Men enda flere reiser kanskje til Seljord for å besøke Dyrskun – Norges største handles- og landbruksmesse i følge reklamen.

Seljord Kommune

Noen uker før Dyrskun i september er det sjøormen jeg må satse på. Sjøormtårnet ligger nord i Seljordvannet, rett ved Campingplassen. Det er skiltet fra vei 36 til parkeringen rett ved campingplassen. Herfra er det ikke lange gåturen ut til tårnet på Bjørgeøyan. For å gå litt lenger, kan du enten velge å gå innover mot sentrum på turveiene fra tårnet, eller som meg, starte et sted nærmere sentrum.

Seljord Kommune

Tårnet er ved turen selv uten sjøorm.

På den ytterste delen mot tårnet er stien planke-belagt og gir veldig god framkommelighet over et ellers litt myraktig område. Benker som går i ett med den svingete gangveien gir oss et kunstnerisk preg. Noen sjøorm er ikke å se denne sommerettermiddagen, men tårnet er verd et besøk i seg selv. Arkitekturen er spesiell og utsikten fra toppen absolutt fin utover sjøen. Tårnet er bygt i tre og minner meg mest om et ubåt periskop som sikter utover sjøen. Det er 17 meter høye og ble bygt i 2011. I følge informasjonen skal det også være fint i mørket med innvendig lys som skinner ut gjennom utsiktsvinduene. Og kanskje er sjøormen også enklere å få øye på når mørket nærmer seg.

Seljord Kommune
Utsikten fra tårnet

Innover mot der stien krysser hovedveien (E134) og fortsetter  på de små halvøyene på innersiden av veien, kommer jeg forbi en flokk med flotte kuer. Lyse og fine og jeg gjetter på Telemarksfe.

Seljord Kommune

God tur i Seljord!

Andre turer i Vestfold og Telemark:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen