Fjellorientering i Vinje

Vinje på kryss og tvers i skrålia!

En stor kommune med mye fjell og skog. Orienteringsløp kan gjøres nesten hvor som helst, både i byer og parker og i mer øde fjell. Vinje yr også på litt forskjellig og i knutepunktet Krossen i Rauland løper jeg også «by-sprint» en dag. Men dagen etter står langdistanse på programmet og det gir en god time i skogen.

Den største utfordringen med orientering er å finne kontrollpostene (røde og hvite flagg). Men i bratte skrålier med mye mye er det også en utfordring å løpe hvis man ønsker å gjøre det best mulig. Imidlertid passer orientering for de fleste som har bein til å ferdens utenfor stiene og det er slett ikke nødvendig å løpe hele tiden.

Skog og myr i Vinje

Myr og skog og skråli

Sjelden er det tilskuere ute i skogen og i Vinje er det spesielt lite folk å se. Vi går fra sentrum og litt opp i bakkene til starten. Derfra bærer det ut på de store myrene. Helt på fjellet er vi imidlertid ikke – høyeste punkt omkring 850 moh.  Med en god del skog mellom myrene er det ikke egentlig oversiktlig. Kontrollpostene befinner seg nede i groper, bak steiner og på små myrer. Ikke alltid lett å finne. Det er jo også litt av poenget at utfordringene ikke bare skal være fysisk, men minst like viktig å kunne lese kartet og håndtere kompasset.

Mål på stadion i Rauland

Om lengden på kartet er litt over fire kilometer, blir samlet løping gjerne en kilometer mer. Med svinger og litt leting etter poster. Litt bomming hører ofte med på orientering og noen premie blir det ikke denne dagen.

Det er ikke lett å anbefale den samme turen – og ikke helt enkelt å vite hvor jeg egentlig løp heller.

Kaffesalg i Vinje
Kaffe og kaker smaker godt etter en lang tur i skogen

God tur i Vinje!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen