Ser på furu i Tokke

Trær i  alle fasonger


Jeg har vært i Tokke kommune flere ganger og både løpt orientering og treningsturer ut fra Høydalsmo. Denne gangen er jeg lenger sørvest i den ganske store kommunen i Telemark og jeg legger turen til en slalombakken ved Hallbjønn.

Jeg leker med tanken på ordspill om «bjønn i hi» der jeg ser den store løypemaskinen inne i sin knappe garasje. Og tenker også på andre turer i slalombakker, der Oppdal var betydelig brattere, mens Indre Fosen nok var kortere. I Hallbjønn i Tokke er det to heiser, og  på den litt lange flata midt oppe i bakken ser det ut til at man må bytte heis. Den nederste er lite bratt, mens det mot toppen blir mer krevende. Uansett ser det ut til å være en fin bakke for «turist-alpinister». Denne tidlige junidagen er snøen på vei til å forsvinne og det er greit å følge bakken oppover selv om det ligger endel snø igjen oppover i fjellet.

Etter en stund med ulike tanker legger jeg stadig mer merke til furutrærne. Det er ganske mange av dem. De er til dels høye, men det ser ut til at de sliter med å holde balansen i vinden. Noen har alle grenene til en side, noen har topper som er bøyd eller brekt. Mange er skakke og skjeve eller har vridde greiner. De klamrer seg likevel fest i bakken og ser ut til å vokse litt i en eller anen retning så snart de får muligheten. Noen går sikkert dukken de hardeste årene, men furu har en god evne til å overleve og det kan sees her i Hallbjønn i Tokke.

God tur i Tokke!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen