Kviteseid uten skisport

Sommerdag i Morgedal

Morgedal i Kviteseid kommune i Telemark er kjent som «skisportens vugge» – det vil si den morderne skisportens vugge i følge Morgedals reklame.

Sondre Norheim ble født i 1825 og ble etterhvert en artist på ski. I følge historien hoppet han på ski over hustakene – dvs egentlig kjørte han vel over taket og hoppet ned. Uansett spektakulært.

Kvitseid kommune

Norsk Skimuseum


Norsk skimuseum ligger selvfølgelig i Morgedal og blir mitt utgangspunkt for en rusletur i Sondre Nordheims fotspor – det burde selvfølgelig vært skispor og på vinteren. Bakkene er ihvertfall bratte, mer enn bratte nok også uten ski. Opp bank skimuseet går en vei som jeg tenker går til toppen av slalombakken – det er forsåvidt riktig, men slalombakken er kanskje egentlig bare et lite skitrekk og toppen er et gårdstun og ingen ski-kafe. Utsikten er bra og noen gamle hus vitner om at det har vært folk her lenge. At Sondre sto på toppen og ble fristet av å finne en lett måte å komme ned på er ikke så vanskelig å tenke seg.

I bakkene er det merket med gule og hvite bånd til det som viser seg å være et multisport arrangement dagen etter. Sport og aktivitet er fortsatt viktig i Morgedal i Kvitseid ser det ut til.

God tur i Kviteseid!

Andre turer i Vestfold og Telemark:

Kvitseid kommune

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen