Elva høres mer enn den sees i Bø i Midt-Telemark

På Folkestien i Bø i Midt-Telemark.

PS i 2020: Bø ble en del av den nye kommunen Midt-Telemark!

Folkestien langs Bø-elva dukker opp litt tilfeldig. På veien mellom Sommarland og Bø sentrum står det plutselig et skilt om parkering for turvei. Enkel parkering er et greit utgangspunkt for en gåtur.

Bø-elva i Telemark
Et lite sted ser vi elva også

Folkestadbrua.

Stedet heter Folkestadbrua og den gamle veien går over elva i ei fin historisk bru, mens den nye veien har fått en mer moderne utgave. Det går sti på begge sider av elva nedover. Jeg forsøker det som må være østsiden først. Det er en bred og fin sti, men ut mot elva er det relativt tett skog. Vannet buldrer forbi og elva er full av vann etter mye regnvær, men den er ikke lett å få øye på. Mellom trærne skimtes litt vann, og det er kun noen få meter bort og ned til elvekanten.

Selv om jeg hadde tatt en rask titt på kartet på oppslagstavlen ved parkeringen, hadde jeg etter en stund ikke klart for meg om det var mulig å krysse elva og gå tilbake på den andre siden eller ikke. Siden stien i tillegg ble litt ensformig etterhvert, gikk jeg tilbake og frysset over det store Folkestadbrua. På vestsiden går det en mindre sti. Litt av det samme problemet viser seg her. Elva er høylytt, men sjelden å se. Endelig etter en knapp kilometer nedover kommer jeg endelig til en liten odde der stien går helt ned til vannkanten.I følge informasjonsoppslaget et tidligere vadestad. Denne dagen er elva full av vann og det virker vanskelig å vade over selv om det kanskje er grunnere enn andre steder.

Bø-elva i Telemark

Flere  turmuligheter.

Når jeg finner informajsonen om turstiene i området, ser jeg at det også er mulig å gå oppover langs elva. Nedover kan den krysses, men ikke før på hovedveien nesten nede ved sentrum. Å studere kartet nøye på forhånd, eller ta det med, vil gjøre det enklere å finne de ulike rundene.

Her kan du lese mer om turene langs elva

Bø i Telemark

God tur i Midt-Telemark!

Noen andre turer i Vestfold og Telemark:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen