Til Himmelriket i Drangedal

Gautefalls beste kort-tur

Gautefall i Drangedal ligger omkring 500 moh og er kanskje mest kjent som skisted i telemark. Alpinanlegget ligger fint til rett ved veien mellom Spunik-museet i Bostrak og Treungen. Men området har også gode muligheter for turer og overnatting på sommeren.

Himmelriket i Drangedal

Fra Gautefall Ski resort er resepsjonisten entusiastisk i sin anbefaling av turen til Himmelrike (eller Himmerike som det også står på skiltene). Han forklarer at det er noen svaberg. Uten store forventninger, men også uten andre mer iøynefallende turer vi ønsker å gå, legger vi i vei rundt tjernet nedenfor hotellet og oppover bakkene. Vi finner etter litt nøling is tarten den blåmerkede løypa oppover. Noen myrer og litt småbekker, men også mye svaberg.

Det stiger jevnt, men er egentlig fint å gå. Etter et par kilometer forstår vi resepesjonistens entusiasme og havnet gir plutselig mening. På den andre siden av dalen skinner det og kan gi en illusjon av en forestilling om «himmelriket» som et lysende og flott sted. Vannet renner nedover det bratte og glatte fjellet og solen skinner og speiler seg i vannet.

Hele turen tar omkring halvannen time, med tid til fotografering og til å nyte utsikten. Når vi snur tilbake igjen ser vi alle hyttene omkring slalombakken. Her ser det absolutt ut som et «himmelrike» ogspå på vinteren for skientusiaster.

God tur i Drangedal!

Andre turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen