Kragerø: Utsikt fra Steinmannen

En lang benk med utsikt over Kragerø.

Benker på utsikten Steinmannen i Kragerø

Ved Steinmannen eller Skriverheia kan du finne ro og utsikt over Kragerø sentrum og havet utenfor. En av de hvite benkene har plass til en storfamilie eller en vennegjeng (forsidefoto).  Men benker i ulike størrelse innbyr til en hvil på en solrik dag.

Steinmannen heter et utsiktspunkt i Kragerø. Jeg forventer å finne en statue av en mann eller en steinformasjon som minner om et menneske. I stedet finner jeg søte hvite benker med utsikt over havet. Steinmann er visstnok et vanlig navn i området og hele fire steder i kommunen bærer samme navn. Og noen bakgrunn for navnet greier jeg ikke å finne på turen.

Utsikt over Kragerø

Bygatene er også flotte

Utsiktspunktene, både Steinmannen og Skriverheia, ligger rett ved byens stadion. Her er det også parkering dersom du ikke egentlig ønsker å gå særlig langt for å se utover havet. Fra toppen er det mulig å gå ned til sentrum og opp igjen på den andre siden. Eller selvfølgelig mulig å starte i sentrum. Det er ikke lange avstander og ”Folkestien” har både skilt og blåmerking. Riktignok må jeg spørre meg litt fram helt nede i byen, men det er ikke vanskelig å se toppen og selv uten hjelp vil du finne veien til toppen. Selv om Kragerø har smale gater og trange smug, er det vanskelig å gå seg bort på en solskinnsdag. Ved stadion er det skiltet de få meterne til utsiktspunktet.

Søte gater i Kragerø

Utenom utsikten og smugene, har byen også andre severdigheter. Det er satt opp skilt og forklaringer flere steder som forteller om byens historie og kulturminner. I fjellet i byen er også flere gruver. Dybedalsgruva er delvis åpen og gruvegangen strekker seg 40 meter innover i fjellet. De andre gruvene er av sikkerhetsgrunner stengt for publikum.

Ta med deg Nordraaks hus, Schweigårdsparken eller en av de små kafeene og kunstgalleriene, så får du en smakebit av idylliske Kragerø.

Lang benk i Kragerø

God tur i Kragerø!

Andre turer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen