Lokal vei i Marnardal (Lindesnes fra 2020)

Marnardal: Lokal vei i indre Agder (Nye Lindesnes fra 2020)

Den lille grusveien innover heia i Marnardal i indre Agder byr på en smakebit av bygdelivet på Sørlandet.  Småbruk og skog, en bekk og altså en grusvei. Natur og jordbruk i skjønn forening. Med sol og nesten vår, er det en fin rusletur.

Lokal grusvei i MArnardal

Tønnesland ligger mellom Bjelland og Hægeland helt nord i den langstrakte kommunen (som skal bli enda lengre). Veien går rett nordover og er en blindvei som slutter ved Roland. Dermed en slags begrensning i hvor lang turen blir, men med omkring ti kilometer inn er det mer enn langt nok.  Bare så snu når du er sliten.

Lita bu i Marnardal

Noen få meter med asfalt i begynnelsen, men ganske snart begynner grusveien. Jevnt over stiger det oppover, men ikke så mye at det er spesielt krevende. Omtrent halvveis innover kommer det et stykke med ekstra bratt stigning opp mot Bjønnjordtjønna. Men kanskje er det på tide å snu omtrent her.

Haugland gård
Gården Haugland ligger høyt og fritt, omgitt av jorder.

Tidlig  på våren før lauvet pretter ut er det ekstra utsyn langs veien. Utover sommeren blir det ikke like lett å se gårdene og steingjerdene i området. Mye er klar til husdyrene som snart skal ut på beitene. Steingjerdene har ligget der i mange år, og vann til dyra står klar. Gårdene her driver fortsatt tradisjonelt jordbruk og flere steder står kuene klar til å slippe ut.

Vanningskar for dyr

Ønsker du et alternativ ut i skogen, vil du finne noen stier langs veien som tar deg opp på heia. Nederst i dalen er det bratt opp, mens det lenger inne flater ut og blir mer gå-vennlig.

God tur i Marnardal!

Andre turer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen