Barnevandring i Audnedal (Lyngdal fra 2020)

Den lange barnevandrerstien gjennom Audnedal.

På Konsmo i Audnedal ligger barnevandringssenteret. Den 136 lange merkede stien gjennom indre Agder krever gjerne flere dager hvis du vil gå hele. Det finnes en egen informasjonsside for barnevandrerstien på nett.

Toget går langs barnevandrerstien i Audnedal
Toget og veien er ikke langt unna på barnevandrerstien i Audnedal

Konsmo er kjent for sine mange barnevandrere på 1800-tallet. Kirken var et samlingspunkt der barn fra smågårdene møttes og gikk i følge mot storgårdene lenger øst for å arbeide som gjetere. På det gamle posthuset i Konsmo kan du i sommersesongen besøke en utstilling som forteller mer om denne perioden.

Barnevandrersenteret i Konsmo

Her er det også et utgangspunkt for en del av stien. Denne delen regnes som den 3.etappen på veien fra Kvinesdal til Landvik. Fra Konsmo er det 11 kilometer over til Laudal hvis du vil gå en hel etappe.

Barnevandrerstien i Audnedal
Stien er fin så fort du svinger av fra hovedveien
Merking av barnevandrerstien

Bratt i starten opp fra Konsmo

Det første stykket fra bygda er bratt motbakke. Men bakkene er ikke uendelige. Noen steder går stien innom hovedveien og på toppen av bakkene der det flater ut, ligger Ulveskaret. Her kunne det i følge informasjonen som er slått opp samle seg flokker med ulv og det var neppe ideelt for små barn på vandring østover for å finne jobb.

Stien går i perioder på hovedveien. Det er ikke så trivelig for å gå, men det er naturlig at nye veier lages der de gamle har vært. Og merkingen er god både inne i skogen og langs hovedveien. Etter Ulveskaret er det bare noen hundre meter langs hovedveien før det igjen svinger inn i skogen på sørsiden av hovedveien.

Ønsker du en lang tur, finnes det også overnattingssteder langs barnevandrestien og muligheter for offentlig kommunikasjon til ulike steder underveis slik at det ikke er nødvendig å gå samme vei tilbake.

God tur i Audnedal!

Andre turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen