Spor av elg i Åseral

Snev av dyre og fugleliv i indre Agder.

I indre Agder kommer jeg til Åseral – ihvertfall såvidt. Det blir et slikt kommunebesøk der jeg ikke har noe behov for å kjøre gjennom kommunen og dermed tilpasser en tur ganske nær grensa fra forrige kommune. Denne gangen kommer jeg sørfra og stopper ved en liten grusvei som svinger av fra hovedveien.

Første varsel er at her er det fiskekort å få kjøpt, men ved nærmere ettersyn er det kanskje ingen fiskekort igjen….

Jeg følger veien nedover mot elva og får en positiv opplevelse langs vannkanten.

Ikke uvanlig er vårdag er det mye vann i elva og jeg må følge kanten litt lenger oppover enn det så ut på kartet for å komme over til en odde som går ut i elva. Jeg sniker meg langs kanten på et nysådd jorde, over en bekk og langs et beiteområde før jeg kommer ut mot hovedelva.  Her er det en sandbanke som gir ly på innersiden og der koser et fuglepar seg.  (her svikter mine fuglekunnskaper, men de er litt store og snakker til hverandre» med skrikende stemmer). Utenfor odden strømmer elva i to små stryk nedover.

Elgen ser ut til å ha gått på jordet før meg, men kanskje er det bare ei ku!

I ettertid med nøye studering av kartet, viser det seg at «elva» kanskje mer en smal innsjø med øyer og holmer enn ei elv. Uansett svinger jeg etterhvert oppover veien igjen med en hyggelig, liten tur i Åseral på lista.

God tur i Åseral!

Elgspor i Åseral

Andre turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen