Kvernhusvannet i Søgne (Kristiansand fra 2020-?)

En rolig vandring i Søgne.

Enhver kommune med respekt for seg selv har en turvei. Så også i Søgne i Agder (litt vest for Kristiansand). Min henvendelse til kommunen om et tips for en fottur, besvares riktignok først etter et par måneder, men svaret er konkret og til og med informasjon om hvor jeg kan parkere.

Tre ved Kvernhusvannet i Søgne

Dermed velger jeg turen ved Kvernhusvannet i Søgne. Jeg velger veien fra Kristiansand gjennom Vågsbygd og inn mot Søgne. Da havner jeg på østsiden av Kvernhusvannet og kan parkere ved en skole. Selv i skoletida er det ikke helt full så det tipset stemmer bra.

Riktignok er ikke turstien merket fra skolen, men jeg satser på gangveien i den retningen jeg vet det må være (vestover).

Kvernhusvannet

Jeg antar at stien går rundt vannet siden den kalles Kvernhusvannet rundt. Logikken blir at finner jeg vannet, vil jeg også finne stien. Den første jeg spør viser seg å være en engelsktalende person som ikke er særlig kjent og ikke har sett noe vann. Jeg satser i stedet på en barnehage på tur og det går bedre. De peker raskt ut turveien. Den er bred og fin og svinger seg gjennom skogen. Ikke mange meterne fra det lille vannet, men skogen er tett. Dessverre er det ikke alle steder man kan se så mye til Kvernhusvannet, men det er aldri særlig langt fra stien.

Fin gangvei gjennom skogen

En liten avstikker tar meg opp til en steinalderboplass. Her er det oppslag med litt informasjon og mulighet for å se litt av historien. Det er  ikke mange meterne opp fra hovedstien.

Bosettingsplassen

Dette er vel en helt typisk koselig og grei tur. Jeg finner aldri den helt fantastiske og unike opplevelsen, men det er fin sti, passe lengde (og det er lov å snu og gå tilbake også) og en trivelig sørlandsk tur.

God tur i Søgne!

Andre turer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen