En lang periode som turoperatør

På reise i Ecuador.

De siste par ukene (høsten 2015) har gått med til å reise omkring i Ecuador med en gruppe flotte norske ungdommer. Vi har besøkt både kysten og fjellet, tropisk skog og uttørkede fjell, gullbelagte kirker og altre i grotter, moderne shoppingsentre og enkle markeder.

Store og små veier gjennom variert og flott natur har vært en flott opplevelse gjennom alle årene.

Startet i 1992

Allerede i 1992 var jeg guide og reiseleder for min første gruppe med turister. Deretter har det blitt mange reiser – de aller fleste i Ecuador, men også til Chile, Peru, Guatemala, Cuba og Sør-Afrika.

Selv om det er en veldig morsom jobb, er det også lange dager og ikke minst mye ansvar å sørge for at logistikken faller på plass i land der ikke alt fungerer like strømlinjeformet som i Norge. Men også i Ecuador fungerer mye bedre etterhvert. Ikke minst har veiene blitt flotte og sammen med sjåføren (som jeg også har reist med i over tyve år) minnes vi historier fra den tiden på 90-tallet da veiene var humpete, av grus og aldri merket med skilt.

Lange bussturer er en selvfølge for en reiseleder. Den store fordelen som guide er å få sitte foran i guide-setet på hele turen og slipper å sloss om de gode plassene!

Midt i november avsluttes årets tur i Ecuador og alt tyder på at det blir lenge til neste gang jeg er reiseleder. Galapagos AS trapper ned salget av nye reiser og selv om det er litt vemodig, er det også kjekt å gå videre og vite at det er mulig å finne på nye aktiviteter. 25 år som eier av et firma i reiselivsbransjen er jo ikke så dårlig for meg som ellers har vært litt ustabil i jobbmarkedet!

Mange markedsbesøk har det blitt gjennom årene. Så mange at jeg nå foretrekker å se på fra en takterrasse mens jeg venter, framfor å shoppe selv.

Nye muligheter

Å kunne reise på egenhånd uten å ha ansvaret for andre, kan jo også være svært fristende. Og ikke minst å kunne ta reiseopplevelser og aktiviteter mer på sparket enn det er mulig med store grupper. Jeg gleder meg også til å velge hotell etter eget ønske, og ikke etter prisen turistene ønsker.

Når turistene ønsker rimelige turer betyr det enkle hoteller. Noe jeg ikke kommer til å savne er alle hostalene og billige hoteller. Fra nå av blir det mer «luksus»!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen