Blomliknuten i Hægebostad

En topp i ødemarken – Hægebostad.

Følelsen av å være på et øde sted blir ekstra utpreget av dårlige grusveier og en gps som ikke helt finner veien dit jeg har sett meg ut tur i Hægebostad. Naglestad og Lokevannet er ikke de mest kjente stedene i Norge.

Skilt ved hovedveien som viser området ved Blomliknuten
Ved parkeringen på skisenteret finner du dette skiltet

Men etter noen omdirigeringer kommer jeg fram til en skiparkering og ved starten på Slalåmveien er det merket mot Blomliknuten. Her er det også et kartoppslag og litt annen informasjon om området. Stien følger først myrene langs vannet nordover. Etter halvannen kilometer svinger den til høyre og stigningen starter.

Toppen er 547 moh.

Fra 357 moh ved vannet skal du opp til 547 moh på Blomliknuten. Men det er en grei stigning – sterk nok til å få pulsen litt opp, men ikke så ille at det er nødvendig å bli utslitt. Omkring en kilometer med motbakke før det igjen flater ut på rabbene innover mot det høyeste punktet. Drøyt tre kilometer hele veien fra parkeringsplassen til toppen. Turen er merket med 1,5 time, men dersom det er ment bare turen opp er det rikelig med tid for de fleste. Halvannen time tur/retur høres mer sannsynlig ut, men da har du ikke tid til å både å gå og drikke kaffe!

Den første delen langs vannet er mer som en grusvei. Her er det framkommelig med de fleste barnevogner, men fra vannet og opp er det kun en vanlig sti, dog relativt mye brukt og helt fin framkommelighet.

Toppen av Blomliknuten er 547 moh
Toppen av Blomliknuten er 547 moh

Utsikten på toppen gir igjen følelsen av at indre Agder kan være relativt øde. I praksis er det ikke så mange kilometer mellom bygdene, men det er mye skog og hei. I det fjerne skimtes noen fjell med litt snø på, men ellers er det bare småtjern og grønne åser så langt du kan se.

God tur i Hægebostad!

Varden på tippen av Blomliknuten i Hægebostad
Bak varden på toppen skimtes noen snøfjell i det fjerne

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen