Rørvikheia i Kvinesdal – et øyeblikk med utsikt

Skog og skog – og så flott utsikt

En liten avstikker fra E39 gjennom Kvinesdal og ved hjelp av ut.no finner jeg fram til turen i Rørviksheia. Litt kronglete parkering, men på en høstdag uten stor pågang er det helt greit for en bil. Stien ser heller ikke ut til å være mye brukt, men merkingene er god. Flere steder er det skilter og avstikkere.

Turen opp – for det er naturlig nok litt oppover  – er gjennom mye skog. Litt opp og litt ned og plutselig åpner det seg med utsikt til fjorden og Feda. Bord og stoler som innbyr til en rastepause.

Utsikt fra Rørvikheia mot Feda

Min runde blir omkring 3 kilometer på relativt liten sti.

Anbefaling fra Ut.no

Teksten fra UT sier i grunnen det meste om turen og området:

«Denne merkede rundløypa er utgangspunkt for flere turer i dette flotte området.
Den merkede løypa går i et småkupert terreng med flere flotte utsiktspunkt både mot Feda og utover fjorden mot Sagefossen og Hauglandstrand. Dette er et område som ikke har vært merket tidligere og lite brukt som turområde. Målet for turen er en topp med postkasse hvor man kan skrive inn navnet sitt. Følg skilt mot Støa. Midt i rundløypa er det også merket sti ned til Nedre Rørvik. Her er det ganske bratt ned. Velger du turen ned til Nedre Rørvik kan man gå tilbake til utgangspunktet på en traktorvei med jevn stigning opp igjen.
Rørvik var i tidligere tider veldig sentral i forhold til veien mellom vest og øst. Her gikk postveien fra Feda i vest, over fjorden med båt til Rørvikstrand og videre til Lyngdal. Denne var i bruk frem til 1907 da veien ble lagt om over Kvinesheia.
På Nedre Rørvik ble det i 1803 bygget et hus som i 1836 ble bygget om til skysstasjon og gjestgivere. På Rørvik har det vært ca. 15 bosettinger, og navnet kommer av røys, kant og rand.»( – sitat fra tur Rørvikheia på ut.no)

Postkasse i skogen i Kvinesdal

God tur i Kvinesdal!

Andre turer i området:

Utsikt mot Fedafjorden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen