Kunst og lys i tunnelen i Ullensvang

Mellom Himmel og fjord i Ullensvang.

Hardangerbroen i Ullensvang

Det er lett å finne «slagord» for denne lille, men innholdsrike turen i Ullensvang. Langs hovedveien ligger Kvernbekken park. Rett før Hardangerbrua på riksvei 7 når man kommer fra Eidfjord, er det en stor parkeringsplass og rasteplass på høyre side av veien.

Her er det romslig og flott parkering og et godt utgangspunkt for en tur viser det seg.

I bakken ned mot brua er det bra tilrettelagt for å gå. Gangveien er asfaltert og slik sett tilrettelagt for alle. Riktignok er det ganske bratt og stigningen tilbake til parkeringsplassen kan bli tung.

Hardangerbrua er hele 1380 meter lang. Den ble åpnet i august 2013 og er selvfølgelig en dyr fornøyelse å kjøre over. Men å gå er helt gratis.

Går du over hele broa blir turen dermed nesten 3 kilometer lengre enn å snu ved begynnelsen av broa. Uansett er det fint å gå et stykke utover. Da blir utsikten til fjorden og fjellene spektakulær. Du ser over til nabokommunen Ulvik – der broa går i land og direkte inni en lang tunnel.

Regnbuelys inne i tunnellen

Regnbuelys i tunnelen

Den mest spesielle ved turområdet er. Lyset inne i tunnelen nesten nede ved elva. Gangveien gjør en sving inne i fjellet og der man forventer å forsvinne inn i mørket, åpner det seg i stedet en regnbue som viser vei. Den er kanskje en del av kunstprosjektet her, men brosjyren som skulle fortelle mer er «utsolgt». Langs turstien står noen røde ulv, eller kanskje det ganske enkelt er kunst og ikke skal forestille noe spesielt. Det er også andre installasjoner, rasteplasser og utsiktspunkt. Mange opplevelser på korte avstander.

Kunst i Ullensvang

God tur i Ullensvang!

Andre turer i området:

Les litt mer om Hardangerbrua

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen