Jørpeland rundt på hjertetrim

Hjertelig runde i Strand kommune.

Jeg begynner med et lite kart på telefonen, men med lite strøm der gjelder det å finne den lokale merkingen. Og etterhvert finner jeg de små skiltene med T og ”hjerterunde” og piler. Fungerer ganske greit det meste av runden. Noen steder er det også store og flotte skilt, som det under. Noen har lagt mye jobb i denne runden.

Skilt for turveier

Stavanger turistforening kan fortelle at det er Strand og Forsand Turlag som står bak både denne Hjerterunden og et par andre i Tau og Forsand. Nærtur kalles prosjektet og det har som formål å få flest mulig ut på tur. Det skal være tilrettelagt for bevegelseshemmede også, men alle trenger ikke å gå hele runden.

I løpet av den drøye timen runden tar – er tross alt nesten 9 kilometer – er det både sol og regn. Og stien svinger seg rundt omkring Jørpeland. Langs kysten opp mot toppen av byggefeltet, bort til en liten kolle med mulighet for å forlenge turen oppover fjellet. Men stien svinger nedover langs den flomstore elva og ender tilslutt nede i byen igjen.

Foss i Jørpeland i Strand i Rogaland

Variert underlag

Asfalt i gatene selvfølgelig, men også liten sti opp på kollen og litt bredere stier langs elva. På alle måter variert og lengre enn mange andre bynære trimturer. Her er det virkelig hjertetrening å ta en hel runde. Og severdig og variert er også turen i Jørpeland i Strand.

God tur i Strand!

Utsikt over fjorden fra Jørpeland i Strand

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen