Friluftshuset og Orrestranda i Klepp

Inne eller ute – strand og hus

Orrestranda i Klepp kommune er en av Norges lengste sandstrender. Omkring 3 kilometer lang gir en bra tur hvis du går hele veien bort og tilbake i begge retninger.

Den nordre delen av stranda er kjent som en slags uoffisiell naturiststrand, men en sen høstsøndag er det ingen som bader hverken med eller uten badedrakt. Det blåser frisk og folk på strandvandring er godt kledd.

Friluftshuset i Klepp

Mye minner om Jylland og strendene lenger sør i Nordsjøen. Sandklippene på innsiden av stranda, kan også brukes for en vandring. Litt mer opp og ned enn på stranda, men fastere underlag på den smale stien som følger kanten. Også på innersiden mot åkrene er det små stier.

Vi er på Jæren og selvfølgelig er det et aktivt jordbruksområde så snart man kommer inn fra sjøen og stranda. Blomkålen står fortsatt uhøstet, men fin og det blir tross alt sjelden kuldegrader i dette området.

Blomkål på jorde i Klepp

Friluftshuset

Inne i Friluftshuset på Orre er det kaffe og vafler å få kjøpt og fra vinduene ser man ut over ”hedene” mot havet. I tillegg finnes en stor utstilling med informasjon om området og kunst. Plutselig blir det mer fristende å sitte inne og se ut på naturen enn å vandre omkring i sandynene eller nede ved havet.

God tur i Klepp!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen