Mørk sky over Engerdal

Men skyen blåser bort før toppen.

Galtsjøen ligger sør for Isteren som igjen ligger vest for Femunden. Engerdal er i de store sjøer og skogers lang. Jeg parkerer ved Galten Gård, det vil si der veien går inn til pensjonatet.

Galtåsknappen i Engerdal

Turen jeg har valgt går til Galtåsknappen. Veldig mye «galt»-navn her.

Turen beskrives som en tur med lite slit og mye utsikt.

Det viser seg å stemme ganske bra. Den merkede stien opp frahovedveien er omkring 4 kilometer. Den svinger seg først rolig innover de litt flate furumoene. Mørke skyer ser ut til å samle seg over toppen, men ikke lenge etterpå har de blåst innover mot Sverige.

Stien starter på 660 moh og toppen er 980 moh, så litt stigning blir det etterhvert og spesielt på slutten. Men stien er god og det er ikke spesielt krevende å komme opp her. Likevel er utsikten upåklagelig. Her ser jeg utover de nevnte sjøene og kanskje helt til Femundsmarka nasjonalpark.

Utsikt i Engerdal

Snarvei tilbake

Ned igjen til parkeringsplassen velger jeg å løpe utenom stien. Det fungerer godt på den myke mosekledde skogsbunnen og blir litt kortere enn å følge stien. Det siste stykke går dermed på grusveien som tar meg ut til Galten gård igjen. Nesten 8 kilometer tilsammen på runden.

God tur i Engerdal!

Andre turer i nabokommuner:

Engerdal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen