Halvveis til målet i Rendalen

Strekk på beina ved Hanestad.

Undergang ved Hanestad

En stor kommune med mye fjell, men likevel også en kommune det er fort å bare kjøre igjennom. På vei mellom Romerike og Trondheim, regnes Hanestad som å ligge i midten, dvs nokså nøyaktig halvveis. Et naturlig stopp fordi det er både bensinstasjon og vertshus. Passende for en lunsj eller middag – eller bare ei pause og strekk på bena.

At det ligger i Rendalen kommune tenker sannsynligvis de færreste på. Selve Rendalen (dalen og kommunesenteret) ligger ikke i den dalen RV 3 går, men et hakk lenger øst. Dette er derfor en slags utkant av Rendalen og mens Stor-Elvdal sørover og Alvdal nordover har både skilt og annen kommuneinformasjon ute ved hovedveien, har Rendalen knapt et skilt som jeg kan se. Følgende kan leses på kommunens nettsider:

Det sies at Rendalen er en av Norges vakreste og best bevarte hemmeligheter. 

Melkespann i Rendalen

Uansett tar jeg en liten mosjonstur fra Hanestad denne dagen midt i august. Sola skinner og ei pause er godt. En gangvei leder under hovedveien og nedover mot Glomma. Men før elva ligger jernbanen. Riktignok ser jeg en liten port som er halvåpen og derfor gir mulighet for å krysse gjerdet mot togskinnene, men frykten for et hurtigtog i rasende fart samtidig som jeg snubler, gjør at jeg står over muligheten for å komme helt ned til elvebredden. Ute i elva står en fisker med vann langt oppover!

Langs veien nedover ligger også et aktivitetsområde som ser fristende ut for små og store barn.

God tur i Rendalen!

Klatrevegg i Rendalen

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen