Kjærlighet på Tynset

Hurra for servicetorget.

Kjærligheten blomstrer på Tynset. Så bra at forelskede har fått en egen sti ut av sentrum. Kjærlighetsstien passer imidlertid for alle; passe lang, passe krevende og passe pent – også med litt snø og is.

Det er tidlig vår og utenom planen passer det med et stopp på Tynset. Jeg stikker innom servicetorget og står snart med kart over Kjærlighetsstien i hånda. Hjemme ved datamaskinen ser jeg at  det samme Servicetorget også svarte på epost i  løpet av få dager og anbefaler nettopp Kjærlighetsstien. De skriver: «Navnet på stien kommer naturlig nok fra at den er, og alltid har vært, svært populær blant nyforelskede par.»

Tynset kirke ved elva
Tynset kirke skimtes på den andre siden av elva.
Sti langs elva i Tynset
Kjærlighetsstien følger herelvekanten

Kjærlighetsstien

Hele runden på Tynset er drøyt fire kilometer. Parkering kan gjøres flere steder, men bak Domus-senterert rett ved togstasjonen er det gratis og enkel parkering. Her står det også skilt til stien og man kommer rett ut i naturen umiddelbart. Det første stykket følger den gamle almannveien, men lenger bort svinger jeg over på en smalere sti ute langs elva. Har man rullestol eller barnevogn, kan man fortsette på veien og også komme seg rundt.

Les mer fra Tynset: Sjekk turen på ut.no

Mens det fortsatt ligger litt snø på stien og elva enda ikke er åpen, er benkene langs stiene ikke gjort i stand til forelskede – eller den som bare trenger en hvil. Stien og den gamle veien kommer sammen igjen litt før man krysser jernbanen og kommer opp mot hovedveien. Et alternativ er å gå tilbake gjennom det samme området, men for å få en runde og komme tilbake litt raskere, kan man ta den asfalterte gangveien. Her kommer man forbi Tynset museum i tillegg til et pittoresk gårdstun på vei oppover.

Tynset museum
På vei tilbake passeres museet på Tynset

God tur på Tynset!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen