Folkehelse spesial i Ullensaker

Naturens folkehelsetiltak.

Å få folk flest i aktivitet er et mål for de fleste folkehelsetiltak. I Ullensaker har det ikke vært nødvendig med mye tilrettelegging da naturen har sørget for det mest grunnleggende: Nordbytjernet.

Ullensaker_vann

Sentralt

Rett nord for Jessheim sentrum, også det i gangavstand for de fleste, ligger Nordbytjernet. Romerike folkehøgskole ligger på nordsiden og har hedersplassen ved tjernet. I sørenden går stien opp til tidligere Jessheim stadion der det nå er boligområder. Og hverken videregående skole eller shoppingsenteret er langt unna. Ikke langt unna ligger sykehuset på Gardermoen som også kan ha glede av Nordbytjernet. En stor parkeringsplass gir mulighet for å komme kjørende og normalt er det godt med plasser her.

Ullensaker_folkehelse

Tjernet

Et tjern er spesielt flott for turgåing. Har man først startet på runden MÅ man liksom ta hele veien rundt. Og Nordbytjernet er veldig passende. Drøyt to kilometer rundt er så langt at det gir «dagens trim» og så kort at de fleste greier å gå rundt. Vil man ha litt lengre tur er det selvfølgelig mulig med to runder, eller en avstikker i stinettet omkring. Stien, som for det meste er utvidet til en gangvei med grus, følger vannkanten. Ikke mulig å gå seg bort og svært liten stigning. I tillegg har man utsikt til vannet på hele runden.

Tilrettelegging

Når naturen har lagt tilrette så godt som i Ullensaker, er det ikke mye som skal til. En bred nok sti, gjør det tilgjengelig for de aller fleste. Mange benker gir muligheter for en hvil og søppelkasser hjelper til å holde det rent og pent. Tatt i betraktning alle som bidar til egen helse ved å rusle eller løpe omkring tjernet, synes dette som en god investering for Ullensaker kommune. I tillegg har Nordbytjernet en barnevennlig badeplass i et område med mange folk og lang kjøring til andre badesteder.

Ullensaker_straa

Ut på tur

Jeg tror mange i Ullensaker tenker som meg – en tur rundt Nordbytjernet er så enkelt; ligger i lokalmiljøet for mange, passe lang runde, passe fin sti, noen fugler og variert natur som gir litt ro i et av Norges mest travle områder med E6, flyplass, boligbygging i rasende fart og nytt sykehus som bygges.

God tur i Ullensaker!

Ullensaker_sti

Andre turer på Romerike:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen