Ta med deg en du vil kysse – til Nes

Ikke alle stier har en egen stein for kyssing.

Langt ute i skogen i Nes kommune på Romerike har Lars en egen kyssestein. Men den kan brukes av alle -pass på hvem du tar med deg på tur til Vardeåsen i Nes.

Kyssestein i Nes

Vardeåsen

Min tur starter fra veien mellom dal i Eidsvoll kommune og…. Men det er også mulig å gå til Vardeåsen fra området ved Brårud i Nes. Kyssesteinen ligger langs stien fra toppen av åsen og ned mot Brårud skole.

Vegg hodeskalle i Nes
nes-sopp

Ved Svenkerud er det en liten parkering som også kan brukes for turer til Hasleråsen i Eidsvoll og begge toppene tas også tas på en litt lang tur. Bare noen hundre mer sørover bomveien svinger jeg opp til venstre etter merkingen mot Vardeåsen og veldig snart er jeg inne i Nes kommune.

Alle ferdsel på eget ansvar.

Oppe på selve toppen (2-3 kilometer) er det et tretårn. Advarselen i bunnen er klar: ”All ferdsel på eget ansvar”. Og dette tårnet er ikke noe for folk med høydeskrekk. Riktignok er det ikke så høyt og fra toppen er det fin utsikt over Romerike. Men trappen er bratt og på nedturen er det godt å ha tilsynelatende solide håndtak å holde i. Jeg fortsetter stien videre med en plan om å komme ned på veien igjen. Men i et lite stikryss tar jeg tydeligvis ikke den stien jeg hadde tenke – og havner til gjengjeld ved Lars kyssestein. Litt lenger borte kommer jeg riktignok ned på en grusvei, men å innse at for å finne igjen min egen bil, er det best å snu og ta de fem kilometerene tilbake over Vardeåsen. Stien til Vardeåsen er ikke bratt og ikke veldig lang fra noen av kantene, men det er en enkel smal skogssti uten spesiell tilrettelegging for annet enn kyssing. Langs stien finnes små buer, rare trær og flere små fotomotiver som bidrar til en trivelig tur.

Natur kunst i Nes
God tur i Nes på Romerike!

Andre turer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen