Lett og rolig i Aurskog-Høland

Litt historie på kjøpet.

Rett utenfor Bjørkelangen ligger Eidsverket gods. Et greit utgangspunkt for en tur i Aurskog-Høland kommune.

Eidsverk i Aurskog-Høland
Eidsverk i Aurskog-Høland

Eidsverket var for lenge siden et viktig industriområde og her har det vært drevet bergverk, glassverk, spikerverk, bomullsspinneri, ljåsmie, mølle, sagbruk og kraftverk. På slutten av 1700-tallet ble lå en stor ovn for Zitten jernverk på Eidsverket, men dette ble avsluttet etter kort tid da malmen ikke var god nok i området.
I dag tilbyr Eidsverket overnatting, kafe og selskapslokaler og omgivelsene i parken på godset er idylliske. I skogen bak er det et nett av stier og mulighetene for en tur er gode.

Hus detalj

KART OG RUNDER

Her er runder i ulike farger og ulike lengder og merking som oppfordrer til jogging. Små kart som er slått opp, er til hjelp for å finne fram. Du kan fint gå en tur uten kart, men Eksismoa orienteringskart gir detaljert oversikt hvis du ønsker det.
Eidsdammen er et tjern jeg kommer innom på turen. Her ligger en relativt ny gapahuk og rasteplassen frister til en pause. Også lenger inne på åsen er det rasteplass. Skogen er åpen og stiene innbydende. Noen av stiene er tilrettelagt og passer for alle ben, men innimellom kan man også finne de naturlige og mindre brukte småstiene.

Rød tursti merking i Aurskog
Løping er tingen på stiene I Aurskog-Høland
Ekorn i et grantre

Koselig i Aurskog-Høland

Det er noe småkoselig ved området som frister til ro og ettertanke. Her er det bakker som ikke er for bratte, skog som ikke er for tett og tjern i ulike størrelser. Litt opp og litt ned. Jeg kommer ikke forbi noe markerte utsiktspunkt, men får likevel med en følelse av utsyn inne i den åpne furuskogen. Jeg gjør ikke noe forsøk på å følge noen spesiell sti eller merking. Går et stykke innover og satser på å finne en annen sti tilbake.
Litt historie på Eidsverket og litt natur – en veldig passende og koselig runde.

Aurskog_dam

God tur i Aurskog-Høland!

Andre turer i Akershus:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen