Drammens koselige elvevandring

Elvebyen Drammen.

Drammen liker å kalle seg Elvebyen. Da er det naturlig å ta turen langs elva. Og da trenger man heller ikke hverken kart eller turbeskrivelser. Elva er lett å følge hvis man først er i sentrum av Drammen. Og lengden på turen kan lett tilpasses vær og dagsform.

Drammen_kunst

Min tur starter nær jernbanestasjonen, men uansett startsted, er det naturlig å følge elvebredden på den ene siden, krysse over en av broene og gå tilbake på den andre siden. Enklere blir det ikke. Broene ligger der på rekke og rad; Landfallbrua, Øvre Sund Bru, vakre Ypsilon, Bybrua og helt nederst nær E18 Holmenbrua.

Bro over elva i Drammen

På nordsiden av elva går fjordparken helt ut på Brakerøya og badeplassen der. Men også andre steder langs elva er det mulig å ta et bad.

Drammen by ved elven

Mange boligeiere nyter utsikt til elva , både fra helt nye bygninger og fra de gamle som er modernisert. Også noen gamle industribygg er gjort om til annet bruk. Union scene er det store kulturhus i de gamle papirhallene. arrangeres rockekonserter, konferanser, musikkundervisning, flerkulturell formidling og teaterforestillinger. Høgskolen ligger også rett ved elva, på sydsiden.

Trehus bebygelse i Drammen arbeiderstrøk


Går man på nordsiden oppover langs elva, kommer man til en del gammel trehusbebyggelse – og noe nytt som er bygd i den gamle stilen. Ikke alle steder går det gangvei eller sti helt ute ved elvekanten, men da er det bare å sving inn i nærmeste gate og fortsette til en ny mulighet byr seg for å komme ned til elva igjen.

Drammens kule

Og selvfølgelig er det muligheter for en hvil – enten på en kafe eller restaurant med utsikt til elva, eller en benk eller kan. Det er treningsturstyr og kunst og stadig noe å se på underveis. En tur som aldri blir kjedelig – i hvert fall ikke den første gangen man vandrer langs Drammenselva.

God tur i Drammen!

2 hendelser på “Drammens koselige elvevandring”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen