Nedre Eiker med naturreservatet Bremsåsen

Nedre Eiker:Mjøndalen er mer enn fotball.

Mjøndalen er for meg mest kjent for fotball, selv om de ikke er spesielt gode. Når muligheten byr seg til en liten trimtur i Nedre Eiker, viser det seg å «dukke opp» et naturreservat og hyggelige stier.
Som vanlig på Østlandet blir det mye skog og små tjern. Ikke så forskjellig fra tusenvis av andre skogsturer, men i følge informasjonstavlene litt unikt likevel.

NedreEiker_dam

Bremsåsen

Bremsåsen naturreservat ligger oppe på åsen sør for Mjøndalen. Omkring 300 moh og dekker et område på begge sider av den smale vannet Bremsetjern. Området ble vernet i 1986 og fredet i 1993 for å bevare en godt utviklet kalkfuruskog som botanisk sett er blant de rikeste på Østlandet.

Jeg legger mest merke til liljekonvallen som nettopp har kommet og sender gode lukter ut over stien langs vannet. Eller – egentlig går stien slett ikke langs vannet, men høyt oppe på øsen med en bratt bakke langt ned til tjernet.

Liljekonvall

Min tur starter ved MIF hytta (Mjøndalen IF). Merket fra veien mellom Konnerud og Mjøndalen hvis du kjører oppe på åsen i stedet for nede på hovedveien ved Drammenselva.

Fra MIF hyttas store parkeringsplass kan du følge merkede stier (blåmerket eller gulmerket), eller lysløypa og andre småstier. Det mange muligheter med hensyn til lengde. Du kan holde deg inne i reservatet for å lete etter blomster eller, som jeg, søke ut mot tjernet.

Skihytta i Nedre Eiker

Et detaljert turkart var fint for å finne fram, men det er også merkede løyper som kanskje gir en passende runde. Blåmerkingen er, i følge kartet, deler av en lengre sti. Men småstiene er fine og flere steder er det oppslag med informasjon om området.

Nedre Eiker kommune ønsket ikke å gi meg informasjon om turmuligheter og kommunens nettsider forteller heller ikke om naturreservatet. Her er det mulighet til forbedringer.

Infotavle over turstier i Nedre Eiker

God tur i Nedre Eiker!

Les også om andre turer i nærheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen