Våt som en sau i Asker – som var Hurum

Hurumturen ble en del av Asker.

Nei, det er kanskje litt å overdrive at jeg blir «sauevåt», men der jeg avslutter turen, i et boligfelt, ligger en stakkars våt sau. Og med en tåkete og regnfull sensommerdag, føler jeg meg også litt pjusk etter en drøy times joggetur. Det er senhøst og kort tid igjen til Hurum blir en del av Asker kommune.

Sjøkanten i Asker - Hurum

Jeg starter ikke så langt fra Oslofjordtunnelen og tar først en vei og så noen småstier innover i skogen. Her er det relativts tore skogsområder og mange muligheter for gå og løpeturer. Etterhvert snur jeg tilbake mot fjorden og finner kyststien. Som på Nesodden og på Hvaler er dette flotte stier som for en stor grad går nede ved vannkanten.

Jeg kommer ned ved Færgestad og inni et område med historiske kulturminner, rett inn for Oscarsborg. Her er stien også en del av Jacobinerruten som er en av de historiske vandrerutene.

Fiskere

Fiskerne ved fjorden ser imidlertid ikke ut til å bry seg om hverken historiske stier eller kulturminner. Jeg tar tilslutt en snarvei gjennom skogen for å komme raskere opp på veiene igjen. Ikke fordi turen ikke er fin, men været frister ikke til å være ute så veldig lenge denne dagen i Hurum/Asker.

Det er mange muligheter for lengre turer. Spesielt kyststien som snirkler seg langs kysten gir mange fine muligheter. Men også innover i marka er det varierte stier.

God tur i Asker (som var Hurum da jeg gikk her).

Sopp

Andre turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen