Lokal tur i Nord-Aurdal

Navnekasse og krigsminne i Nord-Aurdal

Jeg følger NAF’s veibok og ser et utsiktstegn rett utenfor Fagernes i Nord-Aurdal. Utsiktspunkt er alltid kjekke mål.

Men veiboka er lite detaljert og GPS’n kjenner ikke til noe navnløst utsiktspunkt så jeg følger veien mot flyplassen ut fra logikken om at utsikten tross alt må ligge litt opp i høyden.

Og veiboka er helt klart ikke noe å gå tur etter så når jeg finner et oppslag med turløyper er det absolutt å foretrekke å bytte informasjonskilde.

Navnekasse i Nord-Aurdal

Karihuskampen

Jeg følger skiltingen til Karihuskampen først og da kommer jeg også til litt utsikt. Litt mye trær (kanskje omkring 800 moh), men det er lagt istand et sted man kan se utover. Kanskje det til og med er denne som er avmerket i Veiboka. Litt lenger borte ligger et lite krigsminnesmerke. Jeg følger stien nordover igjen, men det er også mulig å gå opp/nedi retning av Fagernes sentrum fra Karihuskampen. Da får man straks en mer slitsom tur med en ganske bratt stigning.

Som så mange andre turområder er det satt opp turmål for å lokke folk ut i naturen. Navnekassa er et stikryss med en postkasse. Ikke spektakulær i seg selv, men her krysser flere merkede stier og det er sikkert et logisk punkt for at flest mulig skal kunne skrive seg inn.

Kassa er fin, men som turist på gjennomreise, tar jeg ikke bryet med å skrive meg inn i boka.

Kasse med turbok

Stien videre innover går forbi Kvernatjernet som bare såvidt skimtes innimellom trærne.

På vei tilbake finner jeg fort ut at det er viktig å følge med på kartet, som jeg heldigvis har tatt bilde av på telefonen. Riktignok er det korte avstander så jeg ville vel funnet tilbake uansett. men det er små topper og mange stikryss. Selv om merkingen er god, hjelper den ikke så mye når man ikke er kjent med stedsnavnene. En liten ekstrarund som følge av å nyte naturen framfor å følge med på stikryssene, men det gjør ikke noe for skogen i Nord-Aurdal er fin å gå i.

God tur i Nord-Aurdal!

Rasteplass i Nord-Aurdal

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen