Friskliv og svaner i Øvre Eiker

Øvre Sandøra ved Hokksund i Øvre Eiker.

På nordsiden av Drammenselva i Hokksund (Øvre Eiker kommune) ligger Øvre Sandøra. På den andre siden av elva ligger da naturlig nok Nedre Sandøra. Parkering finner jeg ved Nøstetangen Glass og kjenner igjen navnet fra glassverkshistorien der Nøstetangen på 1700-tallet var en storhet.

Trimsteder

Øvre Sandøra viser seg å ikke være noen øde øy! Med bare ei kort bru over til øya og et stort område til campingvogner og hytter er det svært ”befolket” i området.  I omkring 25 år har det visstnok vært en natursti her, men vedlikeholdet har variert. Nå er det flere steder frisklivsoppslag som foreslår styrketreningsaktiviteter som kan gjøres på stedet. Hele 14 poster med ulike øvelser finnes langs den 3-4 kilometer lange runden. Men for at du ikke skal bli helt utslitt, er det også mange hvilebenker underveis.

Trimpost ved en av broene på Øvre Sandøra
Trimpost ved en av broene på Øvre Sandøra

Det er litt ulike muligheter til å forlenge eller forkorte turen på den flate øya.  Over ei lite bru, må vel bli inn til fastlandet, kan du følge elvebredden østover i retning mot Drammen. Noen stor fare for å gå seg bort er det ikke her, med Hokksund, elv og hovedveier omkring på alle kanter.

Men elvebredden på Øvre Sandøra er hyggelig og rolig. Selv om friskliv er bra, er det også trivelig med svanene og endene og kanskje mer fristende å sitte litt i ro og se på fuglelivet og elva som glir nedover mot havet. En vårmorgen er det stille på campingen og ingen trimmende ”frisklivere” heller, så fuglene tar også livet med ro og lar seg ikke skremme av en enslig turgåer.

Og mer informasjon om Nøstetangen, som kan kombineres med en rusletur på Sandøra finnes også.

Svaner i Øvre Eiker

God tur i Øvre Eiker!

Andre turer i Buskerud:

Broen over Drammenselva ved Hokksund i bakgrunnen
Broen over Drammenselva ved Hokksund i bakgrunnen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen