På tur med lokalkjente i Fredrikstad

Våren kommer tidlig i Fredrikstad.

I følge med en lokalkjent blir turopplevelsen bra uansett sted. Prat blir viktigere enn kart og etterpå er det heller ikke enkelt å finne ut hvor turen egentlig gikk. Krikenåsen på Veum nord for sentrum i Fredrikstad innbyr til vandring. Stiene er brede med plass til flere og dermed også gode muligheter for å snakke mens man går.

Skyggen av to personer
To på tur

Det er fortsatt mars, men i en by som knapt har hatt snø hele vinteren, er skogen tørr og fin. Vårblomstene har ikke helt kommet fram og trærne venter fortsatt på blader, men stiene er perfekte en solrik formiddag.

Bak Veum Ungdomsskole er det grusveier, lysløype og småstier. Her kan du lage din egen runde i passende lengde. Er du ikke lokalkjent, kan et kart være til god hjelp. Jeg ser hverken merkede løyper eller kartoppslag underveis.

Har du ikke lokalkjente venner, kan du lese mer om mulighetene i Fredrikstadmarka.

Utsikten fra Krikenåsen
Utsikten fra Krikenåsen
Informasjonstavle om kulturminner
Informasjonstavle om kulturminner

Bronsealder gravrøyser

I Østfold skal det ikke mye til for å få utsyn og om toppen ikke er mer enn drøyt 90 moh er det likevel utsikt til fjorden og havet sørover. Krikenåsen (eller Krikenfjellet som det står noen steder) har en gravrøys fra bronsealderen som har vært fredet siden 1978.

De fleste ville ikke kalle det fjell, men i Østfold skal det ikke så mye til. (Les også: Trøgstad Fort).

Og på andre kart brukes Krikenåsen istedet.

Selv om det er morsomt å finne fram på nye steder og komme til topper eller utsiktspunkt som du ikke har sett før, er kanskje det fineste med turgåing nettopp muligheten for å kose seg med en hyggelig prat ute i naturen og kjenne vårsola varme. På den måten blir turen i Fredrikstad perfekt. Får ikke hjelpe om turen ikke i detalj kan inntegnes på kartet i ettertid. Uansett er det tett med veier i området og holder du øye med sola for retningens skyld, finner du sikkert veien tilbake til utgangspunktet.

God tur i Fredrikstad!

Andre turer i nærheten:

Gapahuk i Fredrikstadmarka
Gapahuk i Fredrikstad-marka

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen