På «skitur» i Moss

Til skihytta i lysløypa, men uten snø i Moss.

En snøhaug ligger igjen i lysløypa i Moss, men det meste av den er sikkert kunstsnø etter en snøfatig vinter i Østfold. Likevel er det vinteraktiviteter som preger turen til skihytta – her er både hoppbakke og lysløype.

Fra Mosseporten ved E6 legger vi ut på en tur som ikke er spesielt godt planlagt. Men et kart viser vei lysløype i nærheten og rett bak shoppingsenteret møter vi skilting i retning mot Skyhytta.

Bueskyting i Moss

Riktignok går vi vel litt feil og havner på en bueskytterbane. Men disse er relativt sjeldne å komme over så å se en bueskytter i aktivitet er en fin avveksling fra den mer vinterpregede skogsturen.

Snøhaug i lysløypa i Moss

I lysløypa som også delvis er asfaltert og kan brukes med rulleski, ligger det et par små hauger med snø igjen. Men våren har overtatt for en snøfattig vinter. Uten kunstsnøanlegget hadde det neppe vært mange dager med snø i lysløypa i utkanten av Moss. Noen orienteringsposter i terrenget og skilt med Moss Orienteringsklubb, vitner om at idretten i Moss har varierte aktiviteter her.

Fine stier i Moss
Behagelige, vårlige stier og orienteringsposter vitner om at våren har kommet.
Hoppbakken ved skihytta Moss
Hoppbakken er kanskje ikke brukt på en stund, men ser fortsatt brukbar ut.

Mossemarka

For å gå tur er området nydelig. Når vi kommer ut av asfaltløypa og tar de brede skogsstiene innover, senker roen seg. Her er det lave fururabber som gir litt opp og ned men på ingen måte blir spesielt slitsomme. Skihytta blir et naturlig mål et par-tre kilometer innover fra E6, men her er det fristende å bare fortsette å gå i det uendelige.
Det mest interessante ved skihytta er en gammeldags hoppbakke i tre. Den er også tilrettelagt for sommerbruk med noe plastgreier i sporene ned mot hoppkanten og plastmatter også i unnarennet. Det vitner om at det skal vært mulig å hoppe her også når snøen uteblir. Hvorvidt den fortsatt er i bruk er vanskelig å se, og vintersesongen er definitivt over en tidlig vårdag. Med mildere vintre og snøgrensa stadig lenger mot nord, kan de små lokale hoppbakkene i tre fort bli fjernet i milde Østfold. Foreløpig er denne et koselig innslag i landskapet utenfor Moss.

God tur i Moss!

Andre turer i nærheten: 

Bro ved inngangen til Mossemarka

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen