Det suser i sivet – i Sarpsborg

Langs Tunevannet i Sarpsborg.

Sivet vokser et par meter høyt langs Tunevannet i utkanten av Sarpsborg. Men suset jeg hører er ikke hverken fra selve sivet, fuglene eller motorveien i det fjerne. Alt overdøves av suset fra noen som leker med flyvende droner.

Siv ved Tunevannet

Parkering finnes flere steder i sør-enden av Tunevannet. Ved Tune kirke er det mange muligheter og rett nord for krysset mellom Rv 118 og Rv 114 er det også parkering ned mot vannet. Og nettopp her går stien gjennom det høye sivet. Helt nyopparbeidet ser stien ut til å være – med både ny grus og nye planker over det våte området. Men etter noen hundre meter går den over til vanlig sti. Og snart svinger stien litt bort fra vannkanten og svinger seg oppover i bakkene. Det er stille på stien en tidlig vårlørdag, men en fisker prøver lykken og en svane svømmer stille i sivet. Utenfor den store Husqvarna fabrikken på Grålum, som også ligger her og demper idyllen en smule, leker noen seg med flyvende droner. I bynære områder kan man ikke forvente stillhet og ro, men lenger innover stien blir avstanden til veien og byen stadig større.

Sivet gjør at det akkurat ved parkeringen ikke er mulig å bade, men i retning kirken og på den andre siden av vannet er det gode badeplasser.

Kanskje helt rundt?

Det er mulig å gå rundt hele Tunevannet – omkring ti kilometer, men avhengig av hvor man går på tvers i nordenden av vannet. De merkede løypene går nordover til Holleby og da blir hele runden 12-15 klometer.

I sørenden av vannet er imidlertid også andre severdigheter og steder som kan besøkes. Tune kirke, gravhauger og bygdetun. Fra parkeringen og bort mot kirken er det bred og asfaltert gangvei. Den delen passer derfor alle. Ønsker du å kombinere med kulturelle og historiske opplevelser er det derfor flere muligheter.

God tur i Sarpsborg!

Andre turer i nærheten:

Blåmerking ved Tunevannet
Blåmerkingen ved Tunevannet i Sarpsborg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen