Ingen piker og lite idyll i Åsgårdstrand – Horten.

Du må ikke blunke, når du passerer sentrum.

I Horten kommune ligger Åsgårdstrand og jeg ser for meg et idyllisk sommersted og Munchs ”Pikene på broen” som skal være malt der. Men jeg finner ikke så mye idyll – og hverken piker eller broer.

Parkering ved havna er gratis og en solrik, men tidlig, vårsøndag, er det ikke mange biler. Jeg har funent en historisk vandring på nett og regner vel egentlig med at den skal være merket og kanskje skiltet. Slik er det imidlertid ikke. Dermed rusler jeg bortover langs sjøkanten, men ganske snart tvinges gående opp i skråningen. Husene har sine hager ned til sjøen og dermed er det privat område.

Skilt ved Munchs hus
Skilt ved Munchs hus

Tilfeldigvis kommer jeg opp ved Munchs hus og får med meg det som kanskje er den største severdighetene i byen. Etter å ha gått nordover en stund og ikke funnet noe mer som vitner om historiske severdigheter, spør jeg en fastboende etter sentrum i byen. Han forklarer velvillig og anbefaler meg å gå litt sørover igjen. Og mens vi ser ut over Oslofjorden pååeker han at dagens ”høydepunkt” er forbi – ColorLine til Kiel kl 16.05. Men, som han sier til avskjed:

– Du må ikke blunke når du går ned mot Torvet, for da går du forbi uten å oppdage det.

Sentrum i Åsgårdstrand
Kanskje dette er sentrum i Åsgårdstrand

Brannstasjonen ser ut til å ha historisk verdi og det er endel idylliske hus i smågatene i Åsgårdstrand.

Pizza-sjappa er åpen mens Kafe Munch er stengt. Det sier vel sitt. Dagliglivet er omtrent som alle andre steder i Norge. Helt fint å gå en tur i gatene i Åsgårdstrand. Kanskje, når sommervarmen og turistene kommer, er det mer liv i husene og Munch-huset åpent for omvisning. På en vanlig søndag, satser ungdommen på en pizza og ute på Oslo-fjorden er det bare Horten-Moss fergene i nord som kan skimtes.

Inngangsparti i Åsgårdstrand
Men litt idyll finnes jo også

God tur i Horten!

Turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen