Tønsberg: Slottsfjellet selvfølgelig

All ferdsel på eget ansvar!


Advarselen lyser mot meg på stien opp mot Slottsfjellet i Tønsberg:

Stien er vinter stengt! All ferdsel er på eget ansvar!

Skilt om vinterstengning

Jeg ser meg rundt men har vanskelig for å se hvor farene truer (og forsøker å overse skrivefeilen).
Skiltet har sannsynligvis bare blitt stående igjen etter vinteren som nylig har sluppet taket. Med snø og is, kan det selvfølgelig være glatt, og selv om bakken ikke er veldig lang kan den sikkert bli glatt.

Risikoen denne dagen synes imidlertid svært begrenset, så jeg tar sjansen.

Søndag, sol og vår gjør at mange folk nyter dagen på Slottsfjellet. Fjellet er bare 63 moh så stigningen til toppen er ikke lang uansett hvilke side du går fra. Det er stier opp både fra byen (sjøsiden) og fra baksiden av fjellet.

Kanoner ved Slottsfjellet med tårnet i bakgrunnen
Kanoner ved Slottsfjellet med tårnet i bakgrunnen

Tårn fra 1888

Slottsfjelltårnet

Tårnet ble bygd i 1888 da byen fylte tusen år. Det er visstnok museum innvendig, men på min besøksdag er tårnet stengt. Men Slottsfjellet har vært viktig lenge før dagens tårn ble bygget. Det er ruiner fra middelalderfestningen Tunsberghus og en kirke.

Litt nede i bakken står en rad kanoner oppstilt og på baksiden er det flere historiske hus og på sommeren sikkert åpne kafeer også. Slottsfjellmuseet er stengt denne dagen, men sto heller ikke på min plan. Er tur til toppen frister absolutt mer. Utsikten over byen og Vestfold er slett ikke dårlig selv om toppen ikke er så høy.

Du trenger ingen fast løype eller sti eller plan for å besøke Slottsfjellet. Det er vanskelig å gå seg bort og uansett hvilke vei du tar, vil du komme til toppen så lenge det går oppover, og i ei bygate når det går nedover. Ta en titt på et bykart og lag deg en runde eller la tilfeldighetene råde, sikt på tårnet og legg i veg. Men skal du ha en lang tur og gjerne komme ut i skog og mark, er det bedre å finne en annen tur. Her er det litt grønt, brede stier og bygater.

God tur i Tønsberg!

Turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen