En trivelig tur i urbane Lørenskog

Langvannet – Grønn lunge i Lørenskog-byen.

Fugler i Lørenskog

Når du kjører på de store motorveiene gjennom Lørenskog, er det lite som minner om fugler, gode turstier og stille vann. Mellom E6 nordover og Strømsveien mot Lillestrøm ligger Langvannet som en idyll i et området  som i dag er preget av boliger, shopping og industri, men som i en nær fortid var bondelandet utenfor Oslo.

Turveien følger vestsiden av Langvannet. Ønsker du å lage en runde, er det greit å finne fram også på østsiden. Der må du følge gatene delvis oppe i boligfeltet, men flere steder er det mulig å gå ned til vannkanten. I helgene og på kvelder er det tilgjengelig parkering ved rådhuset og skolene på Kjenn.  Dette ligger i sørenden av vannet og er et greit utgangspunkt for en som ikke er kjent. Den grusede gangveien på vestsiden er halvannen kilometer lang. Tjernet i seg selv er 1,3 kilometer langt, men under 200 meter på det bredeste.

Bro over Langveannet

Badeliv

Det er satt opp 14 tavler langs stien med informasjon om både historie, kultur, natur og aktiviteter. Disse forteller om et Lørenskog som var landsbygd på 60-tallet. Badeplasser langs tjernet var det mange av. Fortsatt er det noen brygger og sikkert mulig å bade i perioder. Akkurat den dagen jeg er på tur viser skilt at det ikke er anbefalt pga alger i vannet og flere av bryggene er delvis ødelagt. Men mens det i en lang periode ikke var badeliv i det hele tatt, har det de siste tjue årene ofte vært fint å bade i Langvannet. Badeplassen har egne navn som er skrevet inn på infotavlene. Hugging av is fra sjøen er også en gammel tradisjon fra Langvannet. Og Kjennbakken for skihopping er det ikke mange tegn etter, men informasjonstavle forteller om bakkens historie.

Lørenskog kommunes informasjon om badeplassene. 

Forfallen badebrygge

Fugleliv

Til tross for at utbyggingen har kommet nær, ligger vannet der som en oase. Spesielt i sørenden av Langvannet er det mye fugler og også en gjeng fuglefotografer som venter på et blinkskudd.

Gangveien er flere steder bygd som broer ut i vannet for å komme forbi de bratte skrentene. Turen er derfor framkommelig for de aller fleste, også rullestoler, og blir ikke kjedelig. Litt opp og litt ned, uten å være særlig krevende. Stadig nye svinger, broer, utsiktspunkt, benker og infotavler, gjør at du ikke går mange meterne uten å kunne ta et «avbrekk». En av broene går tvers over sjøen. Ønsker du en kort tur, kan du derfor ta over broa og svinge tilbake uten å ta hele veien rundt.

Langvannet i Lørenskog

God tur i Lørenskog!

Andre turer i området:

Sti omkring Langvannet

1 hendelser på “En trivelig tur i urbane Lørenskog”

  1. Solfrid Stensbye

    Hvalseter i Fet. Ved Hvalstjern. Flott tur. Taterstigen fra Håpets Dør i Fet, går til Sørum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen